Vaccinaties Corona

Vaccinatie tegen COVID-19

Als huisarts hebben we een beperkte rol in het vaccineren tegen Covid-19. De regie ligt bij de landelijke overheid en RIVM.

Dit betekent dat onze praktijk mensen die geboren zijn in 1956 t/m 1960 vaccineert. Er wordt veel gebeld over de vaccinaties, of het op een andere datum kan, bijvoorbeeld i.v.m. een geplande vakantie. Wij kunnen helaas niet erg flexibel zijn in de prikdata gezien we per flacon 11 mensen binnen 6 uur moeten vaccineren. Na 6 uur is de houdbaarheid verstreken en moeten de vaccins weggegooid worden. Dit betekent dat we niet per persoon een uitzondering kunnen maken. Kijk ook op Prullenbakvaccin

Mensen met zwaar overgewicht (een BMI van 40 of hoger) en mensen met het syndroom van Down die thuis wonen hebben al een vaccinatie ontvangen. Ook hebben wij enkele mensen thuis gevaccineerd die bedlegerig zijn.

Heeft u nog vragen over de vaccinatie? U vindt meer informatie op www.coronavaccinatie.nl. Ook kunt u met vragen naar het landelijk publieksinformatienummer van de overheid: 0800 – 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur bereikbaar).

Wilt u meer weten over vaccinatie tegen corona?

In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd.

Of kijk op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona.